Almelo doorkomststad Roparun

Almelo doorkomststad Roparun

Almelo heeft reeds zes maal een prijs gewonnen als doorkomststad op de route Hamburg-Rotterdam van de Roparun; zehebben dus de naam hoog te houden. Team 260, de Almeloopers, doet voor de 10e keer mee! En een team vrijwilligers was in de stad om daar de Doorkomst in goede banen te leiden.

Ook dit jaar organiseerden we een bruisend feest in de binnenstad. Het begon eerst rustig in de Gravenallee. De gehele Gravenallee was omgedoopt tot ‘Laan der Bezinning’. Tenslotte deden wij het allemaal voor de kankerpatiënten, dus even met beide voeten op de grond mag wel. Sfeervolle muziek, onze burgemeester en diverse groepen van Servus luisterden de Gravenallee op.

Op de Gravenallee was opnieuw een ‘Laan van bezinning’ ingericht, daarna begon het feestelijk onthaal in de binnenstad bij de Doelenstraat, die voor even is omgedoopt in Goede Doelenstraat. Via de Grotestraat en de Koornmarkt, waar de tientallen groepen lopers en fietsers ook onthaald werden volgde het bruisende Amaliaplein

Op de twee feestpleinen: Koornmarkt en Amaliaplein, barste met medewerking van verschillende bands, DJ’s en standjes het feest pas echt los.

Bij het verlaten van de bebouwde kom van Almelo werden de teams uitgezwaaid door Obifit-sporters

Foto’s Roel Immink en de Twentsefotosite

Andre en Andre  zorgede weer voor de gezelligheid op het Amaliaplein. Dank aan het ‘t Hookhoes


“GOEDE” Doelenstraat

Hartelijke welkom van familie en vrienden op de Koornmarkt

Almeloopers bereiken het Amaliaplein

De sfeer zat er weer goed in