Prachtig Sea-song en Shantyfestival Oostvaarders.

Prachtig Sea-song en Shantyfestival Oostvaarders.

Het was afgelopen zondag weer een dolle boel in de binnenstad van Almelo. Direct na de editie van de Twentse Lente kwamen de Oostvaarders met hun twee-jaarlijks sea song en shantyfestival in de binnenstad.

Op drie podia gaven zes koren hun optreden glans voor een zeer talrijk publiek.

Om 12.30 uur opende burgemeester Arjen Gerritsen dit festival dat alweer voor de vijfde keer werd gehouden. In een humorvolle toespraak prees hij het oudste shantykoor  van deze stad voor het feit dat zij het steeds maar weer voor elkaar krijgen om met sponsors en talrijke vrijwilligers de stad Almelo een prettige dag te bezorgen. Eens per twee jaar vindt dit evenement plaats nu met slechts zes koren omdat in de binnenstad delen wegens verbouwing niet konden worden gebruikt.

Op het hoofdpodium op de Koornmarkt was  organisator De Oostvaarders de hoofdmoot samen met  de Loo- en Drostensingers uit Dalen (Drente). Op de Markt gaf het andere Almelose visvrouwenkoor een show weg samen met de Styuvesant Sailors uit Wolvega. Bij de fontein van Talamini waren de Schuitevaerders uit Tubbergen actief samen met het Gronauer shantykoor.

Het talrijke publiek bleef geboeid kijken en luisteren totdat rond half vijf gezamenlijk het festival werd afgeslote met het zingen van een tweetal gezamenlijk songs.

Foto’s van Roel Immink en de Twentsefotosite