400 hortensia’s fleuren Almelose binnenstad op

400 hortensia’s fleuren Almelose binnenstad op

Vanaf deze week fleuren 400 hortensia’s de Almelose binnenstad op. De werkgroep Almelo Bomenstad nam hiertoe het initiatief. Gert Pezij van GP Plants stelt de planten gratis beschikbaar aan de stad. Medewerkers van de gemeente Almelo zorgen ervoor dat alle planten een plek vinden aan weerszijden van de Grotestraat.

De beplanting komt in de boomspiegel. Dat is het stukje grond rondom de stam van de bomen. Wiebe Blaauw van Almelo Bomenstad is erg blij met de samenwerking tussen verschillende partners en de gemeente.

Wethouder Christien van Wijk geeft donderdag 7 juni a.s. het officiële startschot voor dit bijzondere gezamenlijke project, dat in slechts één week tot stand kwam, door de eerste hortensia’s water te geven.

De betrokken partijen nodigen belangstellenden van harte uit om dit moment bij te wonen om 11.00 uur op de Koornmarkt.