Geslaagde Almelose Veteranendag

Geslaagde Almelose Veteranendag

Evenals voorgaande jaren organiseerde de gemeente Almelo op 21 juni weer een Veteranendag voor de 370 geregistreerde Almelose veteranen uit respect en waardering voor het werk wat zij, dikwijls onder moeilijke omstandigheden en soms in verre landen, gedaan hebben. In samenspraak met het Veteranen Comité Almelo werd besloten ook het Almelose publiek wat te bieden. Bij het stadhuis stonden militaire voertuigen van Keep them Rolling en een originele militaire Harley Davidson van Patrick Perik opgesteld, kon een Leopard II tank beklommen en van binnen bekeken worden, werd er door een muzikant op een doedelzak muziek ten gehore gebracht en werden binnen in het stadhuis een presentatie door Michel Hekkert en een film van de missie Cambodja getoond. Ook de Veteranenshop van  Soraya van Weereld was aanwezig. Het was een geslaagde middag, die in de avonduren zijn vervolg kende in het stadslab van Almelo voor de genodigde veteranen. De stemming was goed en de waardering van Almelo voor de veteranen werd door Burgemeester Gerritsen van Almelo duidelijk overgebracht.

Dank gaat uit naar transportbedrijf HSL die belangeloos zorg heeft gedragen voor het transport van de Leopardtank.

De Almelose veteranen komen elke 2e dinsdagavond van de maand om 19.30 uur bijeen in het Veteranen café ´t Hookhoes.