Hortensia’s kleuren de Almelose binnenstad

Hortensia’s kleuren de Almelose binnenstad

Dankzij Stichting Bomenstad Almelo en de Almelose ondernemer Gert Pezij (GPplants) in het bijzonder is vanaf deze week de binnenstad van Almelo vrolijk en bloemrijk aangekleed.

Afgelopen maandag bood Gert Pezij tijdens Zakelijk Almelo de stad enkele honderden hortensia’s aan. De gemeente Almelo reageerde ter plekke met het beschikbaar stellen van handen. Deze week nog werden de bloemen gepoot en vanochtend was er al een officieel moment. Wethouder Christien van Wijk gaf de eerste bloembak gevuld met hortensia’s water en bedankte alle betrokkenen voor de snelle en zichtbare realisatie van dit project. Babette Schoonebeek, voorzitter van Stichting Bomenstad, riep vervolgens alle binnenstadondernemers op hun stoep voor winkel dagelijks schoon te vegen, sigarettenpeukenvrij te houden en de planten water te geven. Wiebe Blauw van Stichting Bomenstad gaf aan contact op te nemen met project dagloners en ook hen te betrekken bij het vervolg van dit project. Alle aanwezigen waren het er over eens dat dit een mooi voorbeeld is van een publiek en private samenwerking die binnen een week geregeld is. Dankzij bovengenoemde initiatiefnemers kunnen bewoners en bezoekers de komende maanden genieten van onze mooie Almelose binnenstad, hiervoor alle lof en complimenten!