RTL Telekids ‘Hou ‘t Schoon in Almelo

Zaterdag 9 juni  was RTL Telekids ‘Hou ‘t Schoon in Almelo Een afvalrace voor kinderen van 8 tot 12 met het thema Hou ‘t Schoon.

Bij Hou ‘t Schoon – De Afvalrace doen alle kinderen (8-12 jr) mee uit de gemeente die zich hebben opgegeven (met een maximum).

Hoe zit de afvalrace in elkaar?

Alle kinderen (deelnemers) spelen in ronde 1 een eerste groot spel, uiteraard toegejuicht door ouders, familie, vrienden en klasgenoten. 16 deelnemers gaan door naar ronde 2: een vragenronde. Na ronde 2 kwalificeren 2 deelnemers zich gelijk voor de finale en gaan deelnemers door naar ronde 3. Deze 8 deelnemers spelen een leuke spelopdracht in de wijk.

De beste 4 deelnemers van ronde 3 plus de 2 deelnemers die zich in ronde 2 al kwalificeerden, strijden dan uiteindelijk in de finale, samen met Ruben en Pauline, via de zwerfvuilstormbaanrace voor de winst. Aangemoedigd door een wethouders van de gemeente.

De gemeente wil graag dat het schoon is in de stad. Om ook kinderen te leren dat schoon ook leuk kan zijn is de RTL Telekids vandaag geweest om een spelshow op te nemen.  Het was geweldig! Het winnende team. Brandon dogger, Zoë nekkers, serpil boesschen hospers.  Finale Céline  avedis, jessie van Driel, steven Maathuis.