Heracles Almeloverslaggevingis de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart met een zege

Heracles Almeloverslaggevingis de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart met een zege. De eindstand op het zonovergoten terrein van AVC Heracles was 1-7. De productie kwam tot stand via Vincent VermeijBrandley KuwasDario van den BuijsJoey KoningsReuven NiemeijerSilvester van der Water en een eigen doelpunt. Dewi Perik scoorde namens de Almelose selectie.

Stroef begin
Heracles Almelo kende een zeer stroeve start van de wedstrijd en na zes minuten ging de bal op de stip na een overtreding van Mohammed Osman. Dewi Perik wist de penalty met een stift te verzilveren.
De formatie van Frank Wormuth had een individuele actie van Kristoffer Peterson nodig om in de zestiende minuut langszij te komen. De linksbuiten snelde langs een aantal tegenstanders en Vincent Vermeij nam van dichtbij de afronding voor zijn rekening.

Mohammed Osman was na 27 minuten dichtbij de 1-2 maar het schot belandde op de paal. Twee minuten later kapte en draaide Brandley Kuwas in de vijandelijke zestien dat het een lieve lust was en omspeelde daarbij ook de doelman. Het scoren was daarna geen probleem meer. Heracles Almelo kreeg weer twee minuten later de 1-3 op een presenteerblaadje toen een inzet van Vincent Vermeij via een speler van de Almelose Selectie in het doel verdween. Een handvol kansen volgde nog maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

Tweede helft meer treffers
De tweede helft kende voor Heracles Almelo een betere start. Dario van den Buijs krulde in de 48ste minuut een vrije trap van net buiten de zestien op fraaie wijze in het doel. Twee minuten later kon de 1-5 worden genoteerd. Joey Konings kopte raak uit een hoekschop.

De formatiedie in de rust op alle plaatsen was gewijzigdging op jacht naar meer treffers. Het resultaat was een handvol kansen en de 1-6 van Reuven Niemeijer in de 68ste minuut. De middenvelder trof doel met een goed geplaatst afstandsschot. Een zevende treffer viel in de slotfase. Zeki Erkilinc verzorgde de voorbereiding met een rush en via Reuven Niemeijer kwam de bal bij Silvester van der Water. De nieuweling prikte de bal keurig binnen.

Almelose selectie – Heracles Almelo 1-7 (1-3)
6.Dewi Perik 1-016.Vincent Vermeij 1-129.Brandley Kuwas 1-231.Eigen doelpunt 1-348.Dario van den Buijs 1-4