De Koninklijke Sloep” in het huis van Katoen en Nu

Zondagmiddag was de officiële opening van expositie “De Koninklijke Sloep” in het huis van Katoen en Nu..  Rond 15.00 uur heette Gerrit van Woudenbergh alle aanwezigen namens het huis van Katoen welkom en in het bijzonder Coen ten Heggeler en Mr. Egbert ten Cate. Vervolgens kreeg Coen ten Heggeler het woord en vertelde iets over de historie van de sloep en het ontstaan en de opzet van deze expositie, waarna de officiële opening door Mr. Egbert ten Cate voormalig Kamerheer van de Koning kon plaats vinden.

Na het luiden van een scheepsbel kwamen de gastvrouwen van het huis van Katoen en Nu met oranjebitter en oranje limonade voor alle gasten die hiervoor naar het huis waren gekomen. Vervolgens nam de voormalig Kamerheer een verfkrabber ter hand en maakte een aanvang van de renovatie werkzaamheden door een stukje van de oude laklaag af te krabben. Het was een zeer geslaagde middag en de bezoekersteller van het huis stond na de opening op 253 bezoekers voor deze middag.

U kunt de expositie en de renovatie werkzaamheden dagelijks tijden onze openingsuren volgen. Woensdag t/m zaterdag van 11.00 -17.00 uur en elke laatste zondag van de maand van 12.00 – 17.00 uur. Toegang en een kopje koffie zijn natuurlijk gratis. Kom ook!

Foto’s Gerard Hammink