Dertiende muurgedicht onthuld

Dertiende muurgedicht onthuld

Woensdag 11 juli is het dertiende muurgedicht onthuld door Claudia Beumer, de nieuwe directeur van de woningstichting Sint Joseph. ´Het is het dertiende muurgedicht maar ik geloof dat dit gedicht geluk brengt aan de stad en de Cityflat aan de Willemsgang waar het gedicht is aangebracht´, laat Claudia Beumer weten.  Ze gaf aan het leuk te vinden en ook een hele eer dat zij het gedicht van Gerrit Kouwenaar mocht onthullen. Er waren vele belangstellenden bij de onthulling.

Dat onthullen had nog de nodige voeten in aarde, maar uiteindelijk lukte het dan toch met de hulp van een jonge bewoner uit de flat, waar het gedicht is aangebracht. Het aanbrengen van het gedicht is gerealiseerd door kunstschilder Freddy Hoevers.  Dichteres Hanneke van Schooten had het door de werkgroep gekozen  gedicht voorgedragen. Ze las het gedicht van Gerrit Kouwenaar met de titel ´Stenen Gedicht´ voor.

Willem van Doorn vertelde namens de werkgroep muurgedichten dat ze sinds 28 juni j.l. een stichting zijn geworden. Ook zei hij toe dat wanneer het 20e gedicht onthuld zou worden er een mooie wandelroute langs alle gedichten gerealiseerd gaat worden.

Ze konden geen contact krijgen

Eindelijk contact met het stroom

onthuld door Claudia Beumer, de nieuwe directeur van de woningstichting Sint Joseph Dichteres Hanneke van Schooten