Grootse business Tour vanuit Almelo gestart

Grootse business Tour vanuit Almelo gestart

 Martin Stolze en Richard Hoogendoorn mochten als nummer 1 weg in hun  prachtige oldtimer Porche. Samen met zeventig andere deelnemers gingen ze  van start in de grote Business Tour die begon bij Grand Café Ledeboer in het centrum van Almelo.

Het evenement werd georganiseerd door Bcause, een Almelo’s bedrijf, gevestigd aan de Twentepoort West,  dat al jaren verschillende events organiseert om business en een goed doel te combineren. In 2017 heeft  een aantal rallyrijders samen de SMile Foundation opgericht. Deze foundation richt zich op kinderen die onder minder fijne omstandigheden opgroeien. Ze hebben middels de verschillende events al prachtige bedragen binnengehaald.

In Almelo was het donderdagmorgen vanaf 7.30 uur ’s morgens in de binnenstad een drukte van belang. Overal vandaan kwamen de nieuwste Porsches, Mercedesen, maar ook prachtige oldtimers  van allerlei makelij naar het centrum.  De Business Tour ging voor een deel door Nederland en een ander een deel door Duitsland. ‘Het gaat om de gezelligheid, maar er staan ook enkele testen op het programma’,  laat Frank ten Bokum van Bcause weten.

Frank ten Bokum is eigenaar van Bcause en hij organiseerde samen met een heel team, waaronder Carolien en Sharon, dit evenement. Daarnaast was dit niet mogelijk zonder de hulp van zeker 25 vrijwilligers waaronder Jos ten Bokum ( vader van Frank)  die samen met zijn buurman Peter Jaspers voor de rally uitreed naar de verschillende testpunten. De eerste was in Emmer Compascum. Daar moesten de rijders een behendigheidstest uitvoeren en om verschillende pilonnen heen rijden.

Sebastiaan Masselink en Roeland Koetshuis zaten rond half 9 aan een tafeltje voor het Waagplein.. Sebastiaan was met een potlood en een liniaal aan het meten. ‘ik meet na of we links of rechts moeten afslaan en dat is voor mij nog echt handwerk’, vertelt Sebastiaan lachend. Ze doen mee in een prachtig witte Porsche en gaan volgens eigen zeggen uiteraard voor de titel. Of ze dat ook echt gelukt is, werd later op de dag duidelijk waar rond 18.00 uur na ruim 300 kilometer de deelnemers  finishten in de Lutte.

 Martin Stolze en Richard Hoogendoorn mochten als nummer 1 weg in hun  prachtige oldtimer Porche.

Alles wil niet lopen er kwam hand en duw werk bij kijken