Shantykorenfestival vond plaats in het Beeklustpark

Op zondag 2 september vond weer het jaarlijkse Shantykorenfestival vond plaats in het Beeklustpark. Dit jaar werd er opgetreden door 3 geweldige koren.

De Schellevissen bestaan uit 60 vrouwen die het leuk vinden om mensen muzikaal te vermaken. Het repertoire bestaat uit liedjes over de zee en de rivieren, die zij meerstemmig en in verschillende talen zingen. Zij zingen naast moderne liedjes ook bekende Oudhollandse liedjes. De Schellevissen staan bekend om hun enthousiasme. Zij weten als geen ander telkens weer voor een gezellige sfeer te zorgen. Het koor staat onder de professionele leiding van Andrea Klooster. De muzikale begeleiding is in handen van de accordeonisten Lucy Bos, Harry Jansen en Alexander Schoemaker, en gitarist Pierre Wolters.

De Rundezangers is door een aantal enthousiaste mannen op 27 januari 2000 opgericht. De naam werd afgeleid van het riviertje dat in vroeger tijden door het uitgestrekte veengebied van Zuidoost Drenthe stroomde. Het koor heeft een uitgebreid en breed repertoire bestaande uit meertalige shanty’s en zeemansliederen. Onder de bezielende leiding van dirigent Jan Platje verzorgen de Rundezangers jaarlijks een groot aantal optredens in de Noordelijke Provincies en Duitsland.

De Oostvaarders bestaan uit 60 zingende leden die worden begeleid door een zeven mans combo. Op dit moment zijn de Oostvaarders op zoek naar een nieuwe dirigent. Het repertoire bestaat uit shanty liederen in de Duitse-, Engelse-, Franse-, Spaanse- en natuurlijk de Nederlandse taal. “Beroemd” is het koor door de vertolking van een aantal Ierse ballets, die het koor meerstemmig voor het voetlicht brengt. Het koor is in tien jaar tijd niet alleen in omvang gegroeid, maar bovenal in kwaliteit. Zij zullen zondagmiddag 2 september op weergaloze wijze het Shantykorenfestival afsluiten.