Fietsers 20 en de 40 km

5e editie Menzis Almelo Allee

Zondag werd voor de 5e keer de Menzis Almelo Allee gehouden.

Dit evenement bestaat uit 3 verschillende onderdelen nl. een wandeltocht van 5 km en 10 km, een fietstocht van 20 km en 40 km en een hardloopwedstrijd op verschillende afstanden en leeftijdscategorieën

Wandeltocht

De 10 km wandelaars konden al vanaf 9 uur ’s morgens starten vanaf de boderie aan de Markgravenweg in de Harbrinkhoek. De route ging door het mooie buitengebied richting het centrum van Almelo.

Ook de 5 km wandelaars konden om 9 uur starten echter wat dichter bij huis. Deze vertrokken vanaf de Knoefsweg, richting het centrum

Fietstocht

De Fietsers van de 20 km en de 40 km gingen allen van start vanaf het Theaterhotel, ook via een mooie route zaten ze al gauw in het mooie buitengebied van Almelo. Na afloop was er voor iedereen een goodiebag.

Hardlopen

Dit evenement vond meer plaats in het centrum van Almelo en de Gravenallee. Hier werd gestart op de 5 km,10,4 km en de 21,1 km (de halve marathon). Het parcours gingen o.a.  door de stal van boer Schut, aan de kleine Getkateweg.

Ook deden zo’n 50 bedrijven mee aan dit hardloop evenement.

De jeugd en scholen konden starten op de 1,5 km en 3 km. Die liepen het parcours rond huize Almelo., door de Gravenallee, Doelenstraat, Citypromenade, Hofstraat.

Uitslagen kunt u vinden op de website van Almelo Allee.  https://almeloallee.nl

Foto’s Hans Van Cronenberg, Roel Immink en Twentsefotosite.nl