Nationaal Integratiediner viert de verschillen tussen mensen

Nationaal Integratiediner viert de verschillen tussen mensen

Achtste editie van multicultureel evenement trekt 21.000 deelnemers

Voor de achtste keer werd op donderdag 11 oktober het Nationaal Integratiediner georganiseerd. Op meer dan honderd plaatsen door heel Nederland koken en eten mensen van verschillende afkomsten met elkaar. In totaal zullen meer dan 21.000 mensen deelnemen aan dit initiatief van schoonmaakorganisatie Asito.

‘Proef de kracht van het verschil.’ Met deze slogan startte in 2011 het Nationaal Integratiediner als initiatief om de verschillen tussen mensen op een positieve manier voor het voetlicht te brengen. Mensen uit verschillende culturen koken voor elkaar en eten gezamenlijk. Tijdens het diner gaan deelnemers in gesprek over de verschillen tussen culturen om elkaar zo beter te leren kennen. Het initiatief is uitgegroeid van een aantal kleinschalige bijeenkomsten met een paar honderd deelnemers tot een landelijk evenement waaraan meer dan honderd organisaties en meer dan 21.000 mensen deelnemen. Inmiddels worden er ook ontbijt en lunchsessies georganiseerd en worden vele verschillende doelgroepen betrokken om diversiteit in de breedste zin des woords te promoten.