Vandaag werd alweer de veertigste editie van de UNICEF-loop gehouden

Veertigste UNICEF-loop weer een groot succes

Het was een zonovergoten vrijdagmiddag in het Nijreesbos: 590 kinderen deden mee en zorgden samen voor een prachtige opbrengst. Vanuit Almelo gaat er 7.500 euro naar Unicef. Een geweldig resultaat voor en door kinderen. Iedereen bedankt!

Wereldreis door het bos

Na een feestelijke opening door burgemeester Gerritsen en beer Alice van Preston Palace gingen de kinderen en hun begeleiders op reis langs verschillende continenten in het Nijreesbos. De eerste stop was in Afrika bij Paul Percussie waar de kinderen een mini-workshop djembé spelen kregen. Vervolgens had Scouting een aantal spellen in Amerikaanse sferen: spijkerbroek hangen, lasso werpen en hoefijzer werpen. De volgende stop was Indonesië waar de kinderen de klanken van de anklung ontdekten en samen muziek maken op dit bijzondere instrument onder leiding van Joop Neijndorff. Door naar Europa waar de schminkdames héél véél kinderen geschminkt hebben, en de kinderen in de sfeer van Duitsland een broodje worst kregen en het spel spijkerpoepen in Franse wijnflessen trotseerden. Een aantal mensen van het AZC zorgden daar voor een feestelijke sfeer met muziek en dans. De een na laatste stop in het bos was  bij Heracles waar de kinderen een tattoo konden laten plaatsen. En de wereldreis sloot af ‘down under’ waar de kinderen konden springen als een kangaroe en marshmellows roosteren. Daarna liepen de kinderen terug naar Liedenbaum waar de studentes van het ROC, in opleiding voor gastvrouw, zorgden dat zij hun welverdiende schoentje kregen. De ballonnenclown zorgde voor een feestelijke aandenken en dj Tim Mulder luidde alle kinderen met een lekker muziekje uit.

Almelose loop is een fenomeen

Directeur Suzanne Laszlo en regioconsulent Jochem van Weelie van Unicef Nederland brachten een bezoek aan de loop en spraken hun waardering uit voor het langdurig bestaan van deze loop. De Almelose Unicefloop laat de kracht van Almelo zien: samen voor elkaar, en met veel plezier. Dat blijkt ook wel uit de foto’s die je vindt op onze facebookpagina @UnicefloopAlmelo.

Welk kind heeft de hoogste opbrengst?

Het team van de Unicefloop bedankt alle kinderen, hun begeleiders, alle vrijwilligers, alle Almelose basisscholen en alle sponsors die deze loop een succes gemaakt hebben. Binnenkort maken we bekend welk kind het hoogste bedrag ingezameld heeft. Hij of zij krijgt twee kaartjes voor Preston Palace.  Op naar de 41e editie!

Vanuit Almelo gaat er 7.500 euro  naar Unicef. Een geweldig resultaat voor en door kinderen. Iedereen bedankt!

Fotografen Hans van Cronenberg en de Twentsefotosite