Expositie 80 jaar Dansschool Veenstra in Het huis van Katoen en Nu

Expositie 80 jaar Dansschool Veenstra in Het huis van Katoen en Nu

De expositie over 80 jaar Dansschool Veenstra in Almelo is vrijdagavond geopend. De tentoonstelling is in het Huis van Katoen en Nu aan de Rosa Luxemburgstraat 4.

Dansschool Veenstra sloot in december 2017 haar deuren. Tachtig jaar lang leerde menig Almeloër de fijne kneepjes van het stijldansen bij dansschool Veenstra. Het begon allemaal in 1937 met de eerste generatie Veenstra: Jolke Veenstra en zijn vrouw Dini.

Vanaf eind jaren ’60 nam dochter Jeanne, samen met haar man Johan Fikkert, het stokje geleidelijk over van haar ouders.

De officiële opening  was vrijdagavond voor genodigden. Vanaf zaterdag (1 december) kan iedereen die dat wil de expositie bezoeken. De tentoonstelling duurt tot en met 1 maart 2019 en is iedere woensdag tot en met zaterdag toegankelijk, van 11.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Fotoreportage www.twentsefotosite.nl