Junior Stadsprijs

Burgemeester Arjen Gerritsen reikt Junior Stadsprijs uit.

Donderdagavond reikte burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo bij scholengemeenschap het Noordik voor de tweede  keer de Junior Stadsprijs uit. Dit is een prijs voor kinderen en jongeren die zich op een bijzondere manier inzetten voor anderen of voor de stad.

De eer was dit jaar aan in de categorie acht tot en met twaalf jaar aan Ruben Slaat  En in de categorie dertien tot en met zeventien jaar Laura van Leeuwen

De Junior Stadsprijs Almelo bestaat uit een medaille en een feest voor iedere winnaar. Daarnaast zijn de winnaars twee jaar lang ‘junior’ burgemeester van Almelo.

De jury van de Junior Stadsprijs bestaat uit Bente van Houttum en Anouck van der Heiden, de winnaars van de Junior Stadsprijs 2016. Verder bestaat de jury uit Heracles voetballer Tim Breukers, Nikita Afsar van de Jongerenraad Almelo, cultuurmakelaar Eléon de Haas en raadslid Dorien Wind

De rijs is het kleine broertje van de Stadsprijs. Deze wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan mensen of organisaties die de stad socialer maken, leefbaarder, sportiever, groener, mooier of gewoon leuker. Omdat er ook veel jongeren zijn die zich belangeloos en met veel enthousiasme inzetten voor allerlei doelen, heeft de gemeenteraad in 2016 de Junior Stadsprijs in het leven geroepen.  Avedan (voorheen Scoop Welzijn) organiseert deze prijs.

 

Fotoreportage: www.twentsefotosite.nl


Ruben Slaat en Laura van Leeuwen