Kick-off Bethlehem Boulevard

Kick-off Bethlehem Boulevard

 Van 13 tot en met 24 december vindt in de binnenstad van Almelo het culturele kerstfestival Bethlehem Boulevard plaats.

Vrijdagmiddag was in het Theaterhotel de kick-off en er werd meer verteld over het festival.

Bethlehem Boulevard bestaat uit drie delen: een gezellige culturele kerstmarkt, de theatervoorstelling Scrooge en een kunstzinnige kerststal, allemaal met een Twentse twist. Met Bethlehem Boulevard ontstaat een nieuwe kersttraditie.

Culturele kerstmarkt

Van glühwein tot waarzeggers, van goochelacts tot Scrooge, van cabaret tot bakleverworst. Op de Bethlehem Boulevard kerstmarkt vind je het fijnste van Duitse klassieke kerstmarkten gecombineerd met het mooiste, lekkerste en leukste dat lokale Almelose ondernemers te bieden hebben. Lekker met vrienden en je gezin slenteren over de prachtig versierde pleinen.

Scrooge

Het oude vertrouwde kerstverhaal in een eigen uitvoering! Regionale talenten en professionele acteurs spelen samen een hartverwarmend spektakel over de verbitterde vrek die gierig alles afwijst wat plezierig is. Maar op de avond voor kerst slaapt hij slecht en krijgt bezoek van geesten die hem verleden, heden en toekomst laten zien. Komt deze ‘onmeunige kniepert’ hierdoor tot inkeer en wordt hij goedgeefs? En wat deelt hij dan? Alleen maar knieperkes…

Kerststal

Een kerststal kan natuurlijk niet ontbreken. Speciaal voor deze gelegenheid ontwerpt de Almelose kunstenares Sibyl Heijnen een stal. De kunstwerken van Heijnen worden wereldwijd (New York, Japan, Venetië etc.) tentoongesteld en gewaardeerd.

Bethlehem Boulevard strekt zich van 13 tot en met 24 december uit van het terras van De Sociëteit, via de Grotestraat-Zuid, naar het Prinses Amaliaplein.

 

Fotoreportage: Roel Immink en www.twentsefotosite