Kinderen ontbijten met burgemeester Gerritsen in stadhuis Almelo

Kinderen ontbijten met burgemeester Gerritsen in stadhuis Almelo

Vrijdag ontbeten de leerlingen uit groep 6 van basisschool De Wereldboom samen met burgemeester Arjen Gerritsen in het stadhuis.

In het restaurant gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Op meer dan 2.500 basisscholen wordt tijdens deze week gezamenlijk gezond ontbeten door meer dan een half miljoen leerlingen.

In het stadhuis schoven de kinderen en de burgemeester samen aan de ontbijttafel en maken ze kennis met elkaar.

Burgemeester Arjen Gerritsen onderstreept hiermee, net als 254 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezonde start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten.

Donatie stichting Kinderpostzegels
Burgemeester Arjen Gerritsen betaalt tijdens het ontbijt symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen. Dat doet hij via een donatie aan de stichting Kinderpostzegels.

Deze stichting maakt zich sterk voor kwetsbare kinderen. Met het jaarthema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten het Nationaal Schoolontbijt en Kinderpostzegels zien dat een feestje pas een feest is als iedereen erbij hoort.

Fotoreportage www.twentsefotosite.nl

Burgemeester kreeg een slaapmuts van de kinderen