Sinterklaas in Almelo

Sinterklaas in Almelo

De Sint is weer gearriveerd in Almelo. Ook dit jaar kwam hij weer aan in de haven van Almelo ter hoogte van het gerechtsgebouw zo’n 150 pieten. Hij werd daardoor burgemeester Arjen Gerritsen ontvangen.

Nieuw dit jaar was dat de Sint Glutenvrije pieten had meegenomen. De Glutenvrije Piet was te herkennen aan een Glutenvrije Pietenbakschort met het Glutenvrije Pietenlogo.

Vanaf 12.00 uur werden de kinderen vermaakt door de twee pieten Snip en Snap. Deze twee pieten hebben een probleem, omdat ze vorig jaar de staf in Almelo hebben laten liggen nadat ze met de boot waren teruggevaren naar Spanje. Sterker nog niet laten liggen, maar de staf is in het water terecht gekomen. En Sinterklaas weet dat nog niet.

De Sint liep langs de kinderen in de haven richting zijn paard Americo.

Te paard en onder begeleiding van muziek (een Pietenband en de Koninklijke Almelose Harmonie) begon hij aan een rondrit door het centrum van Almelo en over de weekmarkt.

Het grote Sinterklaasfeest  was op de Koornmarkt vanaf het splinternieuwe podium en vanaf de vernieuwde Sinterklaaszetel. Daar komt hopelijk ook een oplossing voor het probleem met de verloren staf van Sinterklaas.

Sinterklaashuis

Sinterklaas slaapt  tot 6 december in het Sinterklaashuis. Het Sinterklaashuis is in het pand Grotestraat 108 (vml. winkel van Tuffel). Daar zijn ook altijd knutselpieten aanwezig om met de kinderen leuke dingen te maken.

Sinterklaas stelt het huis open voor alle kinderen op de volgende dagen:

Woensdag 21 november van 14.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag 24 november van 12.00 uur tot 17.00 uur

Zondag 25 november van 13.00 uur tot 16.00 uur

Woensdag 28 november van 14.00 tot 16.00

Zaterdag 1 december van 12.00 uur tot 17.00 uur

Zondag 2 december van 13.00 uur tot 16.00 uur

Het hele Sinterklaasprogramma van de intocht wordt op 17 november opgenomen door een TV-ploeg uit Hamburg t.b.v. een registratie op de Duitse zender Arte.

Fotoreportage Roel Immink en www.twentsefotosite.nl

Het geluid werd weer verzorgd door Dimotech

Sinterklaas toch wild plassen voor het politie bureau