KERSTVIERING 2018 PIUS X college

KERSTVIERING 2018  PIUS X college

Dit schooljaar is er geen traditionele kerstviering op de vrijdagochtend.

Het geheel krijgt een andere vorm, nl. muzikale uitvoering in Aula.

Musical Postcards daagt jongeren uit om hun droom voor het jaar 2030 te verklanken in een eigen compositie. Deze Musical Postcards vinden hun weg naar internationale podia waar publiek, beleidsmakers en politici samen komen. Musical Postcards inspireert dit publiek en spoort hen aan om de generatie van 2030 een toekomst te geven.  Zo vervult kunst zijn onmisbare rol in de duurzaamheidsrevolutie.

Hier hoor je composities van onze voorexamenleerlingen muziek, uitgevoerd door professioneel ensemble, bestaande uit een hoboïst en gitarist en de leerlingen spelen zelf ook mee. Naast deze composities zullen leerlingen uit andere klassen ook voor muzikale bijdragen zorgen, samen met de Pius School Band.

De composities worden geschreven en bedacht naar aanleiding van bepaalde thema’s, namelijk vrijheid van meningsuiting, Jezelf durven zijn, en hoe muziek een troostende rol kan spelen in donkere tijden.

Het is een serieuze aangelegenheid:  leerlingen moeten hun mobieltjes in de klas laten voor ze naar de uitvoering gaan. Hierover komt t.z.t. meer informatie.

Fotoreportage www.twentsefotosite.nl