Nieuwjaarsconcert De Oostvaarders

Nieuwjaarsconcert De Oostvaarders

Evenals vorige jaren hield shantykoor De Oostvaarders een Nieuwjaarsconcert in wijkcentrum De Schelf afgelopen zaterdag.  Zij traden er op met 60 zangers en het zeven mans combo.

De Oostvaarders hebben bewust gekozen voor het einde van januari omdat dit koor erg veel gevraagd wordt voor kerstoptredens en zij daarmee in de afgelopen kerstperiode erg druk zijn geweest. Om representatief voor de dag te kunnen komen hebben de mannen van dirigent Hans Roordink de vier januari repetities nodig om de fijne kantjes aan dit optreden te slijpen.

Dirigent Hans Roordink en het combo, bestaande uit comboleider Anton Visscher, gitaar, de accordeonisten Harrij Jansen, Jan Kamp, Albert Doorten en Ben Schutte, basgitarist Rien Busscher en drummer Henny ten Berge, brachten de bezoekers in een volle zaal, een attractief programma, waarin de hoofdmoot, de zeemansliederen, worden verpakt in een aantal Ierse ballads.

Na het concert was er de afterparty met de band Fluitje van een cent uit Ootmarsum. Zij spelen muziek uit de jaren 50,60,70 en 80. Een variatie van Rock &Roll, Beat en Blues en Vocal Hits voerden de boventoon naast de klassieke gitaar-intrumentals.

Zo langzamerhand is bekend dat er tijdens de afterparty een grote verloting werd gehouden, die op zijn eigen wijze werd gepresenteerd door René Teerlink.

Fotoreportage door Roel Immink

Even een slok en feest kan beginnen