Collecteweek Fonds Gehandicaptensport

Collecteweek Fonds Gehandicaptensport van start


Duizenden vrijwilligers als één team achter sporters met een handicap
Van 31 maart t/m 6 april gaat de landelijke collecteweek voor Fonds Gehandicaptensport van start. De Gravenruiters collecteert in Almelo en Wierden. Steun het paardrijden voor mensen met een handicap.
De Gravenruiters laat mensen met specifieke talenten sporten en bewegen met behulp van paarden. Geef aan de collectant! Van de opbrengst in Almelo en Wierden gaat de helft naar De Gravenruiters. Wekelijks hebben vele gehandicapte sporters bij De Gravenruiters plezier tijdens het Aangepast paardrijden, Mennen of Huifbedrijden. Voor veel van de ruiters is het bewegen met een paard de enige mogelijke sportieveactiviteit. Het geeft hen plezier, ontspanning en heeft een therapeutisch effect.In Nederland zijn er 1.7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Vaak zijn aanpassingen noodzakelijk. Bijvoorbeeld aan sport-, en spelmateriaal of de sportaccommodatie. Daarnaast is er vaak extra begeleiding en speciaal vervoer nodig. Dat kost geld, veel geld. Daarom organiseert Fonds Gehandicaptensport ook dit jaar een landelijke collecte.Om de ruiters bij De Gravenruiters paard te laten rijden zijn speciale hulpmiddelen noodzakelijk. Er is extra ondersteuning nodig van vrijwilligers die veel voldoening halen uit het plezier van onze ruiters. De extra begeleiding, specifieke opleiding en materialen kosten veel geld. Geef daarom aan de collectant en steun De Gravenruiters. Van de lokale opbrengst is 50% voor het paardrijden voor mensen met een beperking. Meer weten kijk op www.degravenruiters.nl.