Groots compliment voor Doepark

 Groots compliment voor Doepark

 Op complimentendag, 1 maart, heeft Doepark de Hagen een mooi compliment gekregen van waterschapspartij Water Natuurlijk Vechtstromen. Volgens hen is het Doepark nu al een bron van inspiratie voor andere steden. Volgens Nettie Aarnink, lijsttrekker van Water Natuurlijk Vechtstromen, was het een logische keuze om dit prachtige project in het zonnetje te zetten. “Het project van Stichting Natuurhus Almelo sluit helemaal aan op de vier thema’s waar wij op inzetten: groen, gezond, genieten en gezamenlijk. Meer blauw en groen in de stad is precies wat wij graag zien. Stromend water in de stad is niet alleen goed voor de biodiversiteit, het geeft ook verkoeling bij hoge temperaturen en brengt allerlei mensen bijeen.”

Hans Oude Luttikhuis, de voorzitter van Stichting Natuurhus Almelo, nam een oorkonde en een kunstwerk van een blauwgroene libelle in ontvangst. Het keramieken beeld is gemaakt door kunstenares Myrte van Dijk uit Emmen, de blauwgroene libelle symboliseert de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur in en om ons water.

Voor Water Natuurlijk Vechtstromen was dit ook de aftrap van de campagne voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart. Een groot aantal van de kandidaten was bij deze aftrap bijeenkomst aanwezig, een viertal van hen is afkomstig uit Almelo. De waterschapspartij zet zich in voor natuur, landschap en recreatie. Vandaar ook dat ze complimentendag aangrijpen om waardering te schenken aan een onderscheidend burgerinitiatief op het gebied van duurzaam natuur- en waterbeheer.

Foto’s van  Hans van Cronenberg