Minister Ank Bijleveld bezoekt Joodse Begraafplaats in Almelo

Minister Ank Bijleveld bezoekt Joodse Begraafplaats in Almelo

De minister is uitgenodigd door Provinciale Statenkandidaat Marieke Blom (CDA), die warme banden heeft met de Joodse gemeenschap. Haar vader Jack Blom is medeoprichter van de stichting voor instandhouding van de Joodse begraafplaats.

 Wethouder Eugène van Mierlo ontvangt de minister eerst op het stadhuis in Almelo. Via een wandeling langs de nieuwe havenkom en het oude stadhuis, loopt het gezelschap naar de Joodse begraafplaats. 

Boek

Bij de Joodse Begraafplaats, wordt de minister verwelkomd door Eléon de Haas, die haar het eerste exemplaar van de nieuwe folder van de stichting Behoud Joodse Begraafplaats zal overhandigen. De provincie heeft destijds flink bijgedragen aan de restauratie van de begraafplaats. Bijleveld was eerder commissaris van de Koning in Overijssel, van 2011 to 2017.

Tevens ontvangt ze uit handen van schrijver Hans Holtmann zijn boek ‘Nu het nog kan’ over 300 jaar Joods leven in Almelo.