Winnaar 23e Willem Wilmink dichtwedstrijd:

Winnaar 23e Willem Wilmink dichtwedstrijd:

Remko Koplamp uit Spijkenisse

Afgelopen zondag 24 maart was de feestelijke prijsuitreiking van de 23e Willem Wilmink dichtwedstrijd. De vijfkoppige jury, met oa. gastdichter Theo Danes, heeft circa 230 gedichten met de zin “Ik wist niet wat me nog te wachten stond” bekeken. Juryvoorzitter Willem van Dooren was blij met de hoeveelheid ingestuurde gedichten en hoe de dichters de zin in hun gedicht verwerkt hadden.

De jury heeft een moeilijke taak gehad, maar na een goed overleg zijn er de volgende winnaars uitgekomen:

 

1e prijs Remko Koplamp, Spijkenisse

2e prijs Robin Veen, Amsterdam

3e prijs Gerrit Rensink, Midsland, Terschelling

 

De winnaar kreeg naast de net uitgekomen biografie over Wilmink van Elsbeth Etty een glasobject.

Net als voorgaande jaren waren er deze editie naast de inzendingen uit Nederland ook veel inzendingen vanuit Vlaanderen.

Na een feestelijke middag met oa optreden van de gastdichter Theo Danes en muziek van Johan Bijkerk, ontvingen de 10 winnaars hun prijs in het café van Bibliotheek Almelo. Ook dit jaar waren er vele oud-gastdichters aanwezig. Juryvoorzitter memoreerde bij de opening de oud-gastdichter Patty Scholten. Zij overleed vrijdag 15 maart j.l.

Dit is het winnende gedicht:

 

Bij Claudia

 

Ik wist niet wat me nog te wachten stond

Toen ik na heel wat schroom en aarzeling

Voor ’t eerst bij Claudia naar binnen ging

Gelukkig bleek mijn bangheid ongegrond

ik gaf mij over aan haar vaardigheid

Voelde haar vingers strijken langs mijn nek

En door het laken heen haar warme plek

Ik deed mijn ogen dicht, vergat de tijd

Totdat ik opschrok uit mijn dromerij

Met rood gekleurde konen gaf ik traag

Ietwat bedeesd nog, antwoord op haar vraag

“Wat korter graag, de oren mogen vrij”

 Remko Koplamp, Spijkenisse

Met vriendelijke groet,

 

Ellen Lamberts