Gas erop voor Fonds Gehandicaptensport!

 Gas erop voor Fonds Gehandicaptensport!

Ambassadeur Bas Tietema gaat in de week van 31 maart tot en met 6 april de ‘Als1team Challenge’ aan voor Fonds Gehandicaptensport. In 7 dagen fietst hij (met andere wielrenners) langs 18 eredivisiestadions en deze route van 1500 km vormt uiteindelijk het logo van Fonds Gehandicaptensport. Bas wil zich inzetten voor dit goede doel, omdat zijn zusje Iris het Syndroom van Down heeft en hij heeft gezien wat sport voor haar betekent. Met zijn fietstocht wil hij sporten voor iedereen met een handicap mogelijk maken en u kunt ook een bijdrage leveren!

Op 3 april rond 15.35 komt Bas aan bij het stadion van Heracles. Dat is de tweede stop van de dag. Bas en de andere wielrenners hebben er dan al 165 kilometer opzitten. Bij elk stadion nodigen we ‘lokale ambassadeurs’ uit om in gesprek te gaan met Bas. Over wat sport voor hun betekent, welke belemmeringen er overwonnen moet worden en welk drempels er misschien nog steeds zijn.

De lokale sporters die we uitgenodigd hebben komen van De Gravenruiters. Zij collecteren ook al jaren voor Fonds Gehandicaptensport. Een waardevolle samenwerking met vrijwilligers die zich keihard inzetten voor deze sporters. De Gravenruiters steunt de ‘Als1team Challenge’ en onze ruiters zullen Bas en de andere wielrenners verwelkomen voor het stadion. Zij komen met de mengwagen richting het stadion van Heracles.

Bas zal daar ongeveer een half uur zijn en dan moet hij weer door naar het volgende stadion. Hij wordt om 18.15 verwacht bij het stadion van Fortuna Sittard. Bas zal uiteindelijk op 6 april finishen in de Johan Cruijff Arena.

Iedereen met een handicap heeft het recht om te kunnen sporten. Maar dat is lang niet overal mogelijk. Er zijn nog heel wat drempels te overwinnen. Dus laten we in deze actieweek als 1 team achter de gehandicaptensport gaan staan. Aansluiten bij ons team kan op verschillende manieren. Fiets mee, start een eigen actie of geef een donatie. Ga naar www.als1team.nl.