Tulpen kleuren Koornmarkt

Tulpen kleuren Koornmarkt

De Almelose binnenstad bloeit met alle verbouwingen langzaam op en wordt vanaf deze week nog eens extra opgefleurd. Donderdag 18 april plaatst het bedrijf GP Plants in samenwerking met de Gemeente Almelo ruim 10.000 tulpen op de Koornmarkt. Gert Pezij, eigenaar van GP Plants, levert over de hele wereld tulpen, zo ook op het Tulpenfestival in Amsterdam. Zo kwam hij op het idee om iets voor zijn thuishaven Almelo terug te doen en de tulpen beschikbaar te stellen.

Donderdagochtend om acht uur worden de eerste tulpen geleverd en worden ze in grote schalen geplaatst. De bloemen zitten nog in de knop en staan binnen enkele dagen in volle bloei. Er worden maar liefst 12 verschillende soorten geplant. De tulpen blijven staan tot ze uitgebloeid zijn, maar worden tijdens Koningsdag wel tijdelijk verplaatst naar het Hagenpark om ruimte te maken voor de Oranjemarkt.

Wethouder Jan Martin van Rees verzorgt om 15:00 uur een officieel openingsmoment op de Koornmarkt waarvoor u van harte uitgenodigd bent.

kijk ze toch genieten