AVC Heracles 1 speelt allerlaatste thuiswedstrijd op zondag

AVC Heracles 1 speelt allerlaatste thuiswedstrijd op zondag

 

Vandaag speelde AVC Heracles 1 haar allerlaatste thuiswedstrijd op de zondag.

Dit na 116 jaar actief te zijn geweest op de zondag. Inmiddels speelt AVC Heracles in de 5e klasse maar in de 116 jaar is de vereniging zeer succesvol geweest. Diverse regionale kampioenschappen maar ook 2 landskampioenschappen in 1927 en 1941 waren hoogtepunten.

Tot de overstap naar de zaterdag is onlangs in een ledenvergadering besloten op verzoek van de jongere voetballers die een sterke voorkeur hebben voor de zaterdag. Ook andere verenigingen in Twente maakten en maken de stap naar de zaterdag. Zo speelt stadsgenoot PH Almelo sinds 2 jaar met veel succes op de zaterdag.

De wedstrijd tegen hekkensluiter Phenix stond niet alleen in het teken van het afscheid van de zondag maar ook werd afscheid genomen van enkele spelers en leden van de technische staf.

De vertrekkende of stoppende spelers zijn; Bas Keizers, Matthijs Neervoort en Ties Jaarsma.

Eric Jagt, Ken Roling en hoofdtrainer Randolph de Fretes vertrekken ook en zullen volgend seizoen dus geen deel uitmaken van de technische staf.

De wedstrijd werd vooraf gegaan door 2 voorwedstrijden van jeugdteams van AVC Heracles. De JO8-1 speelde tegen de JO9-1 en de JO11-1 speelde tegen de JO12-1.

De wedstrijd tegen het Enschedese Phenix eindigde in …-….. Volgende week speelt AVC Heracles nog een uitwedstrijd tegen Vosta en dan zit het er echt op op de zondagen. Of het spelen op de zaterdagen net zo succesvol wordt als die in de afgelopen 116 jaar is onzeker maar in het 117e jaar start AVC Heracles weer met veel plezier aan een nieuwe levensfase.

A.V.C Hercles won met 11 nul   Phenix liep nog tegen 2 rode kaarten