Kanongebulder in het Schelfhorstpark

Kanongebulder in het Schelfhorstpark

 Ruim 800 soldaten hebben gisteren hun tenten opgeslagen in het Schelfhorstpark om mee te doen aan het historisch festival, dat tot zondagavond duurt.

Op het terrein wordt geleefd zoals vroeger, er zijn geen douches, een auto’s en geen mobiele telefoons. Geslapen wordt er in de tenten op stro en er wordt ook gegeten zoals vroeger.

Hoogtepunt van het festival was wel de slag om Ruigenrode. Met het nodige kanongebulder werd de veldslag nagespeeld in Napoleontische stijl.

Fotoreportage door Roel Immink en www.twentsefotosite.nl

Koken voor de manschappenGlad geschoren voor de strijdKanonnen staan klaar Kanongebulder in het Schelfhorstpark De Oostvaarders mochten ook niet ontbreken Koetsentocht door het park was ook mogelijk Rechters zitten klaar voor de berechting van Hutt’nkloas Hutt’nkloas Martijn ontkentIk heb het niet gedaan Napoleon is behoorlijk hard van het paard gevallen. Maar zat er even later toch weer op Slag om Ruigenrode is begonnenManschappen trekken ten strijde Ook voor de kinderen was er van alles te doen “Vreemde”eend in de bijt?? Roofvogelshow mocht ook niet ontbreken Vredesboom De Beul voor de berechting van Hutt’nkloas Vonnis is geveld Toekomstige jeugdige soldaten Bedankt, tot over 2 jaar tot ziens