Ontdekken, maken en beleven op het Mini Maker Festival


Ontdekken, maken en beleven op het Mini Maker Festival

Op woensdagmiddag 15 mei draait alles om zien, maken, leren, doen en beleven. De Wevershal op het Indië Terrein wordt weer omgetoverd tot een walhalla voor iedereen die geïnteresseerd is in technologie, innovatie en de maakcultuur. Het leuke van het Mini Maker Festival is dat je niet alleen dingen kunt bekijken, maar vooral ook zélf dingen bedenken, doen en maken! Dit maakfestival is een belevenis voor jong en oud, het is voor iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe ontdekkingen, creativiteit, vindingrijkheid en techniek.

Tussen 14.00 en 17.00 uur is iedereen van harte welkom op het Indië Terrein. Tijdens dit gratis festival kan je meedoen met allerlei workshops en presentaties. Bouw je eigen game wereld of programmeer zelf een robot! Maak een stopmotion verhaal met je mobiele telefoon en maak een filmpje met een green screen. Kijk wat je allemaal kunt bouwen met technisch constructiespeelgoed of maak een tekenrobot. Ga aan de slag met 3D pennen, met 3D printen, geluidstekno generators of leer alles over het scheiden van stoffen en elektriciteit.

Op het Mini Maker Festival kan je ontdekken welke nieuwe technieken er allemaal zijn en welke oplossingen die kunnen bieden, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Ervaar en beleef op welke manier kunst, wetenschap en techniek samen tot spannende creaties leiden. De workshops worden o.a. gegeven door: Pronksnor, Nou&Herkauw, Bibliotheek Almelo, Urenco, Fischertechnik, Tetem en Ontdek Hightech Almelo. Dus lijkt het je leuk om kennis te maken met uitvinders, kunstenaars en makers? Kom dan op woensdagmiddag 15 mei naar het Mini Maker Festival in Almelo!

Het Mini Maker Festival maakt deel uit van het Maker Festival Twente. De zesde editie van MFT is op zaterdag 25 en zondag 26 mei in Roombeek Cultuurpark en heeft als thema Metropolis, naar de visionaire sciencefiction film van Fritz Lang uit 1927. Maker Festival Twente is een van de wereldwijde festivals van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid waarmee “makers” in de schijnwerpers worden gezet. Bedrijven, uitvinders, doe-het-zelvers, ambachtslieden, wetenschappers, kunstenaars en andere makers komen hun creaties aan het publiek presenteren.

  • In Almelo is het Mini Maker Festival op woensdag 15 mei van 14.00 tot 17.00 uur op het Indië Terrein. Locatie: Wevershal, Sluiskade Noordzijde 14, Almelo. De toegang is gratis!

In Hengelo is het Mini Maker Festival op woensdag 22 mei van 14.00 uur tot 17.00 uur in het ROC van Twente. Locatie: ROC van Twente, de Gieterij 200, Hengelo. De toegang is gratis!