Ruim 1600 fietsers bij Hel van Twente

Ruim 1600 fietsers bij Hel van Twente

Almelo, 15 mei 2019  – De Hel van Twente beleeft dit jaar een ongekende editie. Woensdagmorgen vertrokken in de vroege ochtend ruim 1600 wielrenners vanaf de start- en finish in Almelo. Zij begonnen aan hun ‘helletocht’ van 60, 100, 160 of maar liefst 200 kilometer door het Twentse en Duitse land.

Mogelijk record

1600 deelnemers is veel. Namens de organisatie van de Almelose Toervereniging Ruiten Drie is Stefan Kalsbeek dan ook erg tevreden: “Hier werk je met alle vrijwilligers maandenlang naar toe. Of het een record is weet ik niet zeker, de Hel van Twente bestaat natuurlijk al sinds de jaren ’80. Het is wel zeker dat we ver de geschiedenisboeken in moeten om deze aantallen tegen te komen. Gemiddeld zitten we tussen de 1000-1200 wielrenners. Ja, dit is voor ons wel uniek te noemen.”

Wielrenners uit alle windstreken

 

De fietsers kwamen uit heel Nederland en het buitenland naar Almelo voor de jaarlijkse toertocht. Aan de inschrijftafel hoorde je accenten uit alle windstreken voorbij komen en zag je op de shirts namen van wielerclubs uit Brabant tot Friesland tot Utrecht. Ook de wielervereniging van de politie in het Duitse Iserlohn, een partnerstad van Almelo, had een team afgevaardigd.

De organisatie verwacht in de loop van de middag de eerste renners weer te mogen ontvangen op het start- en finishterrein bij voetbalvereniging PH in Almelo, benieuwd naar de verhalen van hun Hel van Twente.