53e Almelose Ruiterdagen

53e Almelose Ruiterdagen staan in het teken van gemoedelijkheid en gezelligheid

Vanaf 27 juni zullen weer zo’n 2250 pony en paardenruiters Almelo gaan bevolken om op het Twents Hippisch Centrum deel te nemen aan de 53e editie van de Almelose Ruiterdagen. Tien dagen lang topsport voor de ‘gewone man/vrouw’, want iedereen kan in Almelo meedoen…..
en de toegang tot de Ruiterdagen is altijd gratis!!

Ook dit jaar komen er weer deelnemers aan de start die net zijn begonnen met de sport maar ook de kersverse wereldkampioen dressuur Frank Hosmar zal weer starten. Alle rubrieken van beginner (B) tot zeer zwaar (ZZ) zijn goed vertegenwoordigd en zeker met de pony’s is het programma overvol.

Natuurlijk zijn er dit jaar weer veel vernieuwingen doorgevoerd zoals een groot nieuw LED scherm, een nieuw ringmeesterhuisje en een volledig gerenoveerde all weatherbodem, maar het accent ligt dit jaar vooral op de gemoedelijkheid en gezelligheid voor al onze bezoekers en deelnemers.

Wij willen ook de Almeloërs laten meegenieten op ons en van evenement. Daarom hebben wij meerdere momenten waarop het randprogramma een uitnodiging is naar de inwoners van Almelo en omgeving.

Met name voor de jongeren is er op zaterdag 29 juni vanaf 20.30 uur de playbackshow met aansluitend disco en een optreden van onze eigen zingende vrachtwagenchauffeur Johnny Bolk.

Voor de zondag 30 juni geven wij gratis ‘VIP’ uitnodigingen weg. U zit dan eerste rang in onze Ferz Café ofwel onze VIP lounge waar u, direct aan de springring, kunt genieten van het defilé van de koetsentocht (die eerst met zo’n 20 koetsen door Almelo rijden) en daarnaast van de ponytrial welke gaat over 21 natuurhindernissen. Mocht u zo’n VIP uitnodiging willen bemachtigen stuur dan een mailtje naar pr@almelose-ruiterdagen.nl en er wordt voor gezorgd (er zijn nog enkele kaarten voorradig).

Op donderdag 4 juli houden wij ’s avonds het open Almelose kampioenschap ringsteken voor zowel prominenten als verenigingen. Een ware happening voor iedereen die houdt van een beetje spanning en vertier.

Een dag later, 5 juli, tijdens leuke spring- en dressuurwedstrijden houden wij onze eerste VRIMIBO ofwel vrijdagmiddagborrel. Ook hier is de toegang volledig gratis en wij zullen zorgen voor een welkomstdrankje en een lekker hapje tussendoor. Deze borrel gaat over in een spectaculair programma waarbij er een competitie is tussen enerzijds een ruiter te paard en anderzijds een held die op een mechanische stier plaats neemt. De avond eindigt met een spetterend ruiterbal verzorgd door showband Broadway.

Op zaterdag 6 juli mag u zeker de kür op muziek bij kunstlicht niet missen. Deze wordt voorafgegaan door de Grote Prijs van Almelo springen, maar de kür is toch altijd één van de hoogtepunten van de Ruiterdagen. 8 deelnemers zullen gaan strijden om het felbegeerde leren dressuurzadel met een winkelwaarde van meer dan € 3000,- in een muzikale hippische show die echt de moeite waard is.

De Ruiterdagen eindigen traditiegetrouw met de Bolk Transport Trial op zondag 7 juli vanaf ongeveer 14.30, de dag waarop ook alle andere finales worden verreden. De Trial is een uniek parcours (zijn er maar twee in Nederland) waar wordt gesprongen over wallen, heuvels en natuurhindernissen; een waar spektakel stuk.

Voor een uitgebreid programma kijk op onze website www.almelose-ruiterdagen.nl en kom anders gerust een kijkje nemen. Dagelijks is er vanaf 8.30 tot 23.00 uur genoeg te beleven. Komt u met de auto houdt dan P3 aan voor het parkeren maar er is ook een grote fietsenstalling bij de ingang van de Bosrand.