Koningin Máxima in Almelo voor lancering Schuldenlab

Koningin Máxima in Almelo voor lancering Schuldenlab

Koningin Máxima was woensdagmiddag in Almelo, in de wevershal op het Indiëterrein, voor de lancering van Schuldenlab Almelo. Het initiatief zet zich in om te zorgen voor een schuldenzorgvrije stad.

Schuldenlab Almelo is afgeleid van de eerder gelanceerde Stichting SchuldenlabNL dat zich inzet om kwetsbare groepen schuldenzorgvrij te maken waardoor zij weer grip krijgen op hun financiële en persoonlijke situatie en zij hun toekomst weer positief tegemoet kunnen zien. Het landelijke initiatief werd eind vorig jaar gelanceerd, ook toen was Koningin Máxima er bij. Tijdens deze lancering sprak de gemeente Almelo uit een lokaal Schuldenlab op te willen zetten.

Almelo bedacht de Doorbraakmethode om mensen met schulden te helpen. Met deze methode wordt gericht hulp geboden aan kwetsbare gezinnen die langdurig kampen met een combinatie van uiteenlopende problemen, zoals financiële problemen, dreigende huisuitzetting, gezondheidsklachten of alcohol- en drugsverslaving.

Na een succesvolle pilotfase in Almelo wordt het aantal gezinnen dat hulp krijgt via de methode uitgebreid van 25 naar 375 gezinnen. Om deze gezinnen te ondersteunen, is een samenwerkingsverband opgezet met onder andere de gemeente Almelo, Sociaal Hospitaal (SOHOS) en ING.

Voorafgaande aan de lancering spreken onder andere wethouders van Almelo en kwartiermaker SchuldenlabNL over schuldenproblematiek en mogelijke oplossingen. Aansluitend wordt Schuldenlab Almelo gelanceerd, in aanwezigheid van Koningin Máxima, door de vertegenwoordigers van de deelnemende partijen. Na afloop van de lancering spreekt Koningin Máxima met enkele partners en ervaringsdeskundigen.