Zestiende muurgedicht is van Gerard Haverkort

 

Op woensdag 10 juli j.l. is aan de Hagenstraat ter hoogte van het Huis van Katoen en Nu, op een muur van de woningstichting Sint Jozeph, het zestiende muurgedicht onthuld. Het gedicht met de titel ‘In Almelo’ is geschreven door Gerard Haverkort. Hij was docent handvaardigheid en tekenen en een bekende dichter. Hij was lid van meerdere genootschappen en hij was één van de oprichters van de Willem Wilmink dichtwedstrijd. Freddy Hoevers heeft het gedicht op de muur geschilderd en het was zijn vrouw Marit Haverkort-Ossevoort, die het gedicht onthulde.

Er waren ruim zeventig belangstellenden naar de onthulling gekomen. Willem van Doorn heette iedereen van harte welkom en Coen Heldeweg van de stichting Muurgedichten hield een inleiding. Hij heeft veel met Gerard Haverkort samen gewerkt. Daarna bezong Marion Paauwe Gerard Haverkort in een toepasselijk lied waarin ze begeleid werd door André, de broer van Gerard Haverkort.

Het gedicht werd heel fraai voor gedragen door het te zingen. Dat deed Marion Paauwe samen met een drietal direct bekenden van Gerard Haverkort. Na afloop ging gezelschap naar Niels Café voor een drankje, dat was aangeboden door de Stichting Muurgedichten.