Molen geplaats op maquette bij huis van katoen

ALMELO- Al jaren wordt er wekelijks door de Hoaltsnieders onder aanvoering van voorzitter Nico Schipper, hard gewerkt aan het zo volledig mogelijk in kaart brengen van Almelo in een schaal van 1 op 500. Steeds veranderd er iets aan de binnenstad en ook komt er regelmatig iets nieuws bij. Nu is er onlangs een molentje bij geplaatst.

Het molentje is ontworpen door Jan Westendorp. Het is helemaal op schaal gemaakt, Daarna is het in elkaar geplakt door Nico Schipper. Aan de voorzitter van de stichting Molen de Hoop, de heer Hans van den Elst, de eer om het Molentje op de goede plek te plakken.

Nico Schipper werkt nu zo’n drie jaar aan de maquette. ‘Mensen komen regelmatig kijken naar de maquette en dat is natuurlijk heel leuk, maar daardoor beschadigd er ook regelmatig iets en dat is best jammer’, aldus Nico Schipper. Hij zou graag de beschikking over plexiglas hebben waardoor er minder beschadigd wordt. Maar deze platen zijn erg kostbaar. ‘We zijn daarom erg blij met elke gift die we hieraan kunnen besteden,

Nico Schipper is niet meer de jongste maar hij is van vele markten thuis. Hij is van huis uit predikant, maar heeft daarnaast ook psychologie gestudeerd. Hij speelt ook verschillende instrumenten en binnenkort gaat hij voor meerdere weken naar Israël om mensen te helpen en te begeleiden. Hij is van Joodse afkomst en vanuit zijn geboorteplaats Amsterdam richting het Oosten gekomen. Binnenkort gaat hij naar het Zuiden om daar als psycholoog in het tehuis van zijn dochter aan de slag te gaan.

Bij de definitieve plaatsing van het molentje had Nico Schipper een clown mee genomen. Deze clown bediende een orgel en speelde op die manier passende liedjes. De clown is een erfstuk uit de familie van Nico Schipper. Hij heeft de pop verder aangekleed en de muziek er aan toegevoegd. Het bleek die middag een echte blikvanger.

De maquette is te bewonderen tijdens de openingstijden van het Huis van Katoen en Nu, Dus van woensdag tot en met zaterdag van 11.00 uur en 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom.