37 Almelose kunstenaars zetten hun deuren voor de 27e keer open

37 Almelose kunstenaars zetten hun deuren voor de 27e keer open

Op 21 en 22 september is het weer zo ver; de 27e Almelose editie van de Open Ateliers. 37 Almelose beeldende kunstenaars zetten hun deuren wijd open. Belangstellenden zijn dan van harte welkom om hun werk te komen bekijken. Sommige kunstenaars laten zien hoe ze werken, anderen geven workshops. Ook valt er een kunstwerk te winnen met de spannende art caching-wedstrijd.

Op zaterdagochtend 21 september om 11.00 geeft wethouder van kunst en cultuur, Jan Martin van Rees, het startschot. De wethouder onthult dan een verrassend kunstwerk in het Huis van Katoen en Nu. Stadsomroeper René Coupée zal op geheel eigen wijze deze feestelijke gebeurtenis aankondigen. Uiteraard ben u hierbij van harte welkom.

De ateliers zijn op zaterdag 21 en zondag 22 september te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Voor de Grote Kerk gelden op zondag aangepaste openingstijden, nl. van 13.00-16.00 uur. Speciaal voor kinderen is tijdens de Open Atelier dagen het Kijk en Doe- atelier geopend. Reserveren voor het Kinderatelier is helaas niet mogelijk. Meer informatie vindt u in de brochure.

In het Huis van Katoen en Nu kunt u tussen 6 en 22 september een overzichtstentoonstelling van de deelnemende kunstenaars bezoeken. Ook is daar gratis een brochure met fietsroute verkrijgbaar. Het huis van Katoen en Nu is zondag 22 september ook open van 12.00 – 17.00 uur en deze middag een concert van de Almelonia’s plaats zal vinden. Toegang en een kopje koffie is gratis deze middag.