Kleine Pasar van Katoen en Nu

Kleine Pasar van Katoen en Nu

Zondag 29 september van 12.00 – 17.00 uur is er in het huis van Katoen en Nu onder de naam “Kleine Pasar van Katoen en Nu” een echte Pasar Malam, een Indonesische markt met o.a. muziek, dans, marktkraampjes en natuurlijk lekker Indonesisch eten.

De muziek in onze Cotton Club komt deze middag van de 5 mans formatie “Rolls Choice ” ze spelen Country/ Country Rock/ Rock & Roll en natuurlijk Indische muziek. De band staat onder leiding van Shane van ede van der Pals.

Ook is er een demonstratie op de Angklung (muziekinstrument) door Joop Neijndorff , hij is in 1947 geboren in Tjilatjap op Oost Java en kwam naar Nederland toen hij veertien jaar was. Na een bezoek aan een Angklung-school voor kinderen in Bandoeng (West Java), raakte hij zeer geïnspireerd door de muziek en sindsdien zet hij deze rijke oertraditie voort.

Een Indische dansgroep onder leiding van mevrouw Hedy Leyenaar komt met haar danseressen naar Almelo en zullen demonstraties verzorgen van diverse dansen uit de Indonesische cultuur. Tante Toetie, een Indische dame, is deze middag aanwezig als gastvrouw en zal zich met een microfoon onder de gasten begeven.

En dan zijn er natuurlijk de marktkraampjes met Indische kleding, vliegers en andere spullen. Ook mogen we de Suze Rhebok, Loempia, Rissoles, Lumper, pastei en rijsttafel niet vergeten te noemen. Buiten voor de ingang van het huis van Katoen staat een echte Saté Bar.

Het belooft een middag vol cultuur, dans, muziek en lekker Indisch eten te worden, en zoals iedereen van ons gewend is kunt u deze middag natuurlijk gratis bezoeken.

Kom ook!

Huis van Katoen en Nu, Marktplein 35 in Almelo