Nieuwe inwoners van Almelo welkom geheten.

Nieuwe inwoners van Almelo welkom geheten.

 

De gemeente Almelo verwelkomde zaterdag weer op feestelijke wijze de nieuwe inwoners die het afgelopen jaar naar de stad verhuisden. Voor de gemeente een leuke manier om inwoners kennis te laten maken met alles dat Almelo te bieden heeft.

Almelo telt zo’n 72.000 inwoners, waaronder ook weer een respectabel groepje dat het afgelopen jaar in Almelo is komen wonen.

Onbekend maakt onbemind

De ervaring leert echter dat lang niet alle nieuwe inwoners ook direct goed de weg weten te vinden naar organisaties of alles wat de gemeente in de breedste zin te bieden heeft. En onbekend maakt onbemind; als mensen immers niet weten welke steun en activiteiten mogelijk zijn, komen ze ook minder snel over de drempel om er gebruik van te maken. De gemeente maakte er een leuke middag van. De nieuwe inwoners werden ontvangen in de hal van het gemeentehuis door burgemeester Arjen Gerritsen.

Rondleiding

Aansluitend kregen de nieuwe inwoners een rondleiding door zowel het stadhuis zelf als de binnenstad. Deze is de afgelopen jaren ook volop in beweging; zo werkt de gemeente momenteel aan het terugbrengen van water in de binnenstad, het aankleden van de binnenstad, terugdringen van leegstand en het stimuleren van levendigheid in de breedste zin.

Goodiebag

De nieuwe inwoners kregen een goodiebag met onder meer een horecabon en twee kaarten voor een wedstrijd van Heracles. De dag werd afgesloten in de koffiecorner van het stadhuis.