Speelplek “Smorreveld” officieel geopend.

Speelplek “Smorreveld” officieel geopend.

Donderdag was er de feestelijke opening van de nieuwe speelplek op het Smorreveld. Het terrein aan de Dudokpad/G.T.Rietveldstraat is ingericht als een natuurlijke speelplek. Daarnaast is er een honden-losloopren aangelegd .

De burgemeester opent samen met de initiatiefnemers om 17.00 uur de speelplek officieel.

Op de plek waar tot december 2008 het wijkcentrum De Smorre, de Marokkaanse Sociaal-culturele vereniging en boksvereniging Hercules zaten, zijn duikers, boomstammen en een houten speeltoestel geplaatst. De goals zijn blijven staan, dus kan er ook nog steeds gevoetbald worden. In een deel van het grasveld is een bloemenmengsel ingezaaid.

Het nieuwe speelterrein is een initiatief van buurtbewoonsters Cindy en Eylem. Zij hebben verschillende fondsen en instanties aangeschreven voor financiering voor de aanleg van het speelveld. Zo hebben het Roggekamp-Peitschfonds, het Oranjefonds, Kroon Oil, Kern met Pit, woningstichting Beter Wonen en de gemeente Almelo een bijdrage geleverd. De gemeente heeft het terrein voor tenminste 5 jaar beschikbaar gesteld.