Bock & Blues 18 okt.

18 okt. Bock Blues

Voor de tweede editie van Bock & Blues zal de Almelose binnenstad op vrijdag 18 oktober van 18.45 tot 01.00 uur in het teken van live blues staan. Op tien podia spelen artiesten uit binnen- en buitenland.

Dankzij voldoende steun van sponsors is ook dit jaar het festival gratis toegankelijk en wordt Almelo langzaam maar zeker weer een begrip onder bluesliefhebbers.

Initiatiefnemer Robert Slim heeft, met Ruud de Jong en Toon Eppink (uitbaters van Proeflokaal België en De Stam), stappen gezet om het festival ten opzichte van vorig jaar verder te professionaliseren. Vroege Oogst uit Almelo tekende voor de communicatie-middelen en zo is er dit jaar een uitvouwbaar foldertje met het programma en een plattegrond met de locaties. Zodat ook de van heinde en verre komende bezoekers de route eenvoudig kunnen volgen.

De traditionele zwarte blues staat bij Slim hoog in het vaandel. Hij tourt al jaren rond met artiesten die uit Amerika overkomen en ook voor deze aflevering van het festival staan Amerikaanse artiesten op het programma: Anthony ‘Big A’ Sherrod, Boo Boo Davis, Michael Roach en Kevin Burt met Blind B And The Visionairs. Uit eigen land komen Sugar Boy & The Sinners, Herbie Blues, Duketown Slim, Dee’s Honeytones, N.U.T.S., en de Smuggler’s Bluesband.

Naast de gratis optredens in de cafés staat vanaf 20.15 uur in Theater Hof 88 de veelkoppige Etta James Experience op het podium. Hiervoor geldt een toegangsprijs van € 12,50 per persoon.

Deelnemende cafés aan Bock & Blues zijn: Ledeboer, ‘t Hookhoes, Willem de Vierde, ‘t Wetshuys, Nielz, The Shamrock, Proeflokaal België, De Stam, The Little Church en daarnaast Theater Hof 88.