Hennepkwekerij op de Koornmarkt.

Hennepkwekerij op de Koornmarkt.

Wie eens hennepkwekerij van binnen wilde zien kon vanmiddag terecht op de Koornmarkt in Almelo. Daar namelijk een zogenoemde “hennepcontainer”. Dat is een container met een nagemaakte hennepkwekerij. Daarmee waarschuwt de politie voor de gevaren van een hennepkwekerij.

Burgemeester Arjen Gerritsen gaf vanmiddag het startsein voor een campagne waarin gemeente en politieagenten wijzen op de gevaren van hennepkwekerijen en drugslabs. De illegale teelt van hennep is groot en wordt steeds professioneler.

Hennepteelt zorgt in woonwijken voor overlast waaronder brand- en ontploffingsgevaar, wateroverlast, stank en schade aan woningen. Henneptelers maken daarmee de buurt onveilig.

Vandaar dat de overheid keihard optreedt tegen deze criminaliteit. In de container konden mensen zien, hoe een hennepkwekerij er uit ziet. De hennepkwekerij is compleet met lampen, ventilatoren en koolstoffilters. En ook met een meterkast waaruit gevaarlijke draden hangen. Brand is namelijk één van de grootste gevaren van een hennepkwekerij.

In de container kregen bezoekers informatie over hoe mensen proberen een kwekerij te verbergen. Professionals geven tips over hoe je een hennepkwekerij kunt herkennen.

Mensen die overlast hebben van een hennepkwekerij of vermoeden dat er in de buurt hennep wordt gekweekt, kunnen bellen met: de politie via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.