Speelgoedbank opent tweede vestiging

Speelgoedbank opent tweede vestiging

 

Met ingang van 14 oktober heeft Almelo een tweede vestging van de speelgoedbank in MFA Eninver. Deze is elke woensdag geopend van 10 tot 15 uur. Maandag 14 oktober om 16 uur zal wethouder Langius de speelgoedbank officieel openen. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

 

Een jaar geleden heeft de speelgoedbank eren nieuw bestuur gekregen. Voorzitter Bolhuis geeft aan: ‘We hebben hard gewerkt het afgelopen jaar. We zijn trots dat we nu een tweede vestiging kunnen openen. Fijn dat Handan Ekizkuyu (Avendan) ons de mogelijkheid biedt om in Eninver te komen’. De vestiging in het centrum (Schuttenvaer) blijft ook gewoon open en is vaker open. Zodra er meer vrijwilligers zijn zal gekeken worden of de vestiging bij Eninver ook vaker open kan.

 

De Speelgoedbank is er voor gezinnen waarvan de ouders geen geld hebben om speelgoed te kopen. Vijf keer per jaar mogen mensen bij de Speelgoedbank langskomen om speelgoed uit te zoeken. Wij werken niet met een verwijzing, aldus Bolhuis. We willen de speelgoedbank laagdrempelig houden. Uiteraard is het triest dat iets als een speelgoedbank moet bestaan en dat er zo veel kinderen in armoede leven. Bolhuis: ‘Wij zijn blij dat wij op deze manier een klein beetje kunnen helpen en doen dat met veel enthousiaste vrijwilligers’.

 

De Speelgoedbank organiseert ook af en toe activiteiten. Voor 19 oktober staat een StepRace gepland en eind december zal er een Almeloos kampioenschap vier op een rij georganiseerd worden.