Koninklijke Onderscheiding en huldiging van brandweervrijwilligers Almelo

Koninklijke Onderscheiding en huldiging van brandweervrijwilligers Almelo


Vrijdagavond werden een aantal medewerkers van Brandweer Twente in het zonnetje gezet. In de brandweerkazerne van Almelo werd het jubileum van acht collega’s gevierd en namen we afscheid van vier repressieve brandweervrijwilligers. Drie daarvan kregen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Burgemeester Arjen Gerritsen was aanwezig om hen te huldigen.

Koninklijke Onderscheiding en afscheid

Bert Jansen, Robert Kastermans en Gerard Veldhuis namen afscheid als repressief vrijwilliger bij Brandweer Twente. Zij zijn respectievelijk 38, 20 en 35 jaar in dienst geweest en ontvangen hiervoor een Koninklijke Onderscheiding.

Ook werd er afscheid genomen van Marco Valstar als vrijwilliger van Brandweer Twente. Hij is 20 jaar afwisselend in de beroepsdienst en als vrijwilliger actief geweest. Hij ontvangt hiervoor een afscheidsoorkonde met penning.

Jubilarissen
Ook werd er het 35 jarig brandweerjubileum van Gerard Veldhuis gevierd. Robin Wijnands vierde zijn 25 jarig brandweerjubileum. Ronald Schutte, Robert Kastermans, Bas van Vliet en Gerbrand Klein Ligtenberg vieren hun 20 jarig brandweerjubileum. Fred Foppen en Patrick Volkering vieren respectievelijk hun 20 en 15 jarig brandweerjubileum, maar waren verhinderd.