Coalitie Kom Erbij

Vanmiddag heb ik tijdens de aftrap van de lokale Coalitie Kom Erbij in het stadhuis een pleidooi mogen houden voor het Geluksbudget. Daarmee kocht ik jaren geleden mijn eerste camera. En kijk eens wat er uit is voortgekomen. Met een kleinigheid kun je soms eenzaamheid aanpakken. Zo simpel is het. Maar dan wel toegankelijk voor iedereen. Dus moet er op veel plekken in de stad informatie en aanmeldformulieren beschikbaar zijn. Ook mooi dat Demi Blaauw er was. Mooi om te zien dat zo’n jonge meid opstaat en het platform Never2BeAlone opzette. En ze wordt overstelpt met reacties. Ontroerend is dat. Verder waren er veel betrokken Almeloërs. Van supermarkteigenaren tot zorg- en welzijnsorganisaties en van Heracles tot uitvaartleider. Wethouder Van Mierlo was blij met de opkomst. Samen zeggen we tegen iedereen: Kom Erbij én neem iemand mee!

Fotograaf  Hans van Cronenberg