Skip to content

De Sint is weer in aantocht richting Almelo.

2019: Sinterklaas in Almelo

De Sint is weer in aantocht richting Almelo. Dat geeft ons, maar vooral de kleine kinderen natuurlijk een blij gevoel. Stichting Almelo Events heeft dit jaar weer alles uit de kast getrokken om van de intocht van Sinterklaas een grootse happening te maken.

Op zaterdag 16 november meert Sinterklaas met al zijn vrienden aan in de haven van Almelo en zal hij daar weer vele blije kinderen en hun ouders ontmoeten.

Hoe gaat de dag voor de Sint en zijn pieten verlopen:

 

12.00 uur: Start programma op de aankomstplek naast het gerechtsgebouw.

Drie pieten, Snip, Snap en P3, vertellen over hun spannende ervaringen tijdens de reis van Spanje naar Almelo. Er is weer het nodige gebeurd en we hebben begrepen dat er een probleem is rondom de chocoladeletters. Er gebeuren die middag heel spectaculaire zaken op het water richting de nieuwe havenkom bij het Marktplein.

 

12.30 uur: De pakjesboot met Sinterklaas en zijn pieten komt aan in Almelo ter hoogte van het gerechtsgebouw. Ze worden vergezeld door talloze andere boten met Pieten en……pakjes. Het gezelschap wordt hier van harte welkom geheten door de burgemeester van Almelo, Arjen Gerritsen.

 

Ook dit jaar heeft de Sint Glutenvrije pieten meegenomen. De Glutenvrije Piet is te herkennen aan een Pietenbakschort met het Glutenvrije Pietenlogo. Kinderen die in aanmerking komen voor deze glutenvrije pepernoten kunnen zich melden bij deze piet(en) en krijgen dan verpakte glutenvrije pepernoten.

 

± 13.15 uur: De Sint en zijn gezelschap beginnen te paard aan hun tocht door het centrum van Almelo, daarbij begeleid door muziek van de Pietenband La Bella Bok en de Koninklijke Almelose Harmonie. Ook zal hij een wandeling maken over de weekmarkt.

 

14.00 uur: Het grote Sinterklaasfeest op de Koornmarkt vanaf het podium met de Sinterklaaszetel gaat dan beginnen. Snip, Snap en P3 en ook de danspieten zorgen voor een feestelijk programma, waarbij alle kinderen actief worden betrokken. Op dat moment rijdt Sinterklaas nog in het centrum van Almelo. Hij hoopt een uurtje later te arriveren op de Koornmarkt om aanwezig te zijn op dit feest. Daar komt hopelijk ook een oplossing voor het probleem met de chocoladeletters.

 

16.15 uur: De Sint zal samen met de burgemeester het Sinterklaashuis openen. Sinterklaas verblijft gedurende de drie weken, dat hij in Almelo verblijft, op het adres Grotestraat 60. Een prachtig onderdak voor hem en zijn pieten. Hij zal daar op de woensdagen, zaterdagen en de (Koop)zondagen de kinderen ontvangen. Ook zal er regelmatig een Pietenband aanwezig zijn om met de kinderen te zorgen voor een gezellige sfeer in en rondom het Sinterklaas huis. Daarnaast kunnen kinderen in het huis gaan knutselen of tekenen samen met de daar aanwezige Knutselpieten

Sinterklaas stelt het huis open voor alle kinderen op de volgende dagen:

Woensdag 20 november van 14.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag 23 november van 12.00 uur tot 17.00 uur

Zondag 24 november van 13.00 uur tot 16.00 uur

Woensdag 27 november van 14.00 tot 16.00

Zaterdag 30 november van 12.00 uur tot 17.00 uur

Zondag 1 december van 13.00 uur tot 16.00 uur

 

Op de zaterdagen kun je Sint en zijn pieten van 11.00 uur tot 12.00 uur aantreffen op de Almelose Weekmarkt, gelegen aan het vernieuwde Marktplein, de Corridor en het Waagplein.

 

Naast de intocht van de Sint op 16 november zal Sinterklaas met een groep Pieten die dag ook de kinderafdeling van het ZGT in Almelo bezoeken.

Op zondag 24 november zijn de Sint en zijn pieten tussen 12.00 uur en 12.30 uur te vinden op de Woonboulevard.

Daarnaast bezoekt hij op 27 november Woonzorg-centrum Friso in Almelo.

Een druk programma, maar Sint heeft er ook dit jaar weer zin in om veel kinderen in Almelo en ook de ouderen in Friso te zien en te spreken.