Eddy van Hijum bezoekt machinefabriek Boessenkool.

Eddy van Hijum bezoekt machinefabriek Boessenkool.

 

Vrijdagmiddag ontving machinefabriek Boessenkool in Almelo gedeputeerde Eddy van Hijum. In het kader van zijn bedrijventour gaat Van Hijum in gesprek met de ondernemer om te horen wat er speelt. Omdat vrijdag de Dag van de Ondernemer is, nam de gedeputeerde een taart mee om zijn waardering voor de Overijsselse ondernemers te tonen.

 

Boessenkool

Machinefabriek Boessenkool is opgericht in 1902, en telt momenteel bijna vijftig full time werkplekken. Boessenkool ontwikkelt, ontwerpt en produceert zowel onderdelen voor machinebouw als complete machines. Daarnaast verzorgt Boessenkool de reparatie en opwaardering van bestaande machines.

Eelco Osse is sinds 2005 directeur van het familiebedrijf. Zijn vader kocht het bedrijf van de toenmalige eigenaren, de familie Boessenkool. In maart van dit jaar werd Osse genomineerd voor de Prins Friso Ingenieursprijs. Osse is ook actief in vijf startups waar innovaties ontwikkeld worden, zoals een megadrone, een innovatief energieopslagsysteem en een machine voor de recycling van spuitbussen.