Skip to content

Ontdek zelf hoe Hightech Almelo is!

Ontdek zelf hoe Hightech Almelo is!

De maand november staat in Almelo volledig in het teken van techniek. Met vijf uitdagende en prikkelende evenementen voor kinderen, jongeren en studenten bieden we voor elk wat wils. Op vrijdag 8 november is het spectaculaire Ontdek Hightech Almelo Festival, dan kan je dansen met een robot, je kan leren programmeren of je eigen hartslagmeter maken. Tijdens de Mad Science show kun je genieten van het leukste van de wetenschap en in de Alles-is-techniek-trailer kan je je eigen badkamer ontwerpen, meedoen aan een techniekquiz of aan de slag met virtual reality. De entree voor dit geweldige festival is gratis!

Almelo is rijk aan bedrijven die met hun technologische kennis een stevige positie hebben op de internationale markt. Ze leveren ingenieuze oplossingen voor complexe vragen van klanten over de hele wereld. En samen zetten deze hightech bedrijven Almelo neer als innovatieve maakstad. Sinds 2014 bundelen de twaalf Almelose hightech bedrijven hun krachten om de jeugd in aanraking te brengen met techniek en de interesse in techniek te stimuleren.

“Voor jonge technici liggen er geweldige kansen in Almelo en met de evenementen in november willen we de jeugd enthousiast maken voor techniek en wetenschap. In totaal bereiken we in deze maand zo’n 6000 kids met onze evenementen en dat is een geweldig aantal. Leerlingen van het basisonderwijs willen we laten ervaren hoe leuk wetenschap en techniek is. Scholieren van het voortgezet onderwijs willen we stimuleren om een keuze voor een techniekprofiel en vervolgopleiding te maken. En studenten laten we zien dat een carrière in de wetenschap en technologie heel goed in Almelo kan, waardoor kennis en kunde voor de regio behouden blijft,” aldus Jolanda van der Kammen van Ontdek Hightech Almelo.

Voor de zesde keer organiseert Ontdek Hightech Almelo een breed scala aan events. Als techneuten in de dop gaan basisschoolleerlingen zelf aan de slag tijdens een interactief techniek festival. En in combinatie met de Week van de Techniek gaan ze op bezoek bij allerlei bedrijven. Het vmbo en de onderbouw havo en vwo maken kennis met hightech in een race tegen de klok om LoxBoxen open te krijgen. Bovenbouwleerlingen havo en vwo testen hun kennis over techniek, innovatie en duurzaamheid tijdens de Rabo-scholierenquiz XL in de businesslounge van Heracles. En de studenten van het hbo en de universiteit dagen we uit tijdens een technisch uitdagende pubquiz waar ze samen met deelnemers van de twaalf Almelose hightech bedrijven strijden om de eerste plaats.

Het Ontdek Hightech Almelo Festival vindt plaats op vrijdag 8 november tussen 16:00 en 20:00 uur in de Wevershal op het Indiëterrein in Almelo. Het gratis festival is een belevenis voor jong en oud; iedereen is van harte welkom! De meeste activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 6/8 jaar en ouder.

Meer informatie en het volledige programma: www.ontdekhightech.nl