Historisch Festival wint de stadsprijs Almelo 2019.

Historisch Festival wint de stadsprijs Almelo 2019.

 

De gemeente Almelo heeft uit handen van burgemeester Arjen Gerritsen de stadsprijs 2019 uitgereikt aan het Historisch Festival.

De andere twee genomineerden waren de Stichting eethoek en zomerschool voor senioren.

De onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Peter van der Hout heeft onder het respons van de inzenders gekeken naar o.a. wat is de bijdrage voor de stad en voor de samenleving.

Stichting Historisch Festival Almelo
Het Historisch Festival is iedere twee jaar een geweldig spektakel voor een breed publiek. Het aantrekkelijke schouwspel is niet alleen in Almelo, maar in heel de regio een publiekstrekker geworden. Bijzonder is ook de samenwerking met onderwijs, die met het festival kinderen interesseert voor geschiedenis. Daarnaast is het festival goed voor de uitstraling van Almelo. Acteurs uit heel Europa doen mee, maar ook veel Almelose vrijwilligers helpen met de organisatie. Het toont de verbindingskracht in Almelo. Een laagdrempelig buitenevenement voor jong en oud; dat is de kracht van het festival.