Kerstconcert Oostvaarders en Russisch Vocaal Ensemble

Kerstconcert Oostvaarders en Russisch Vocaal Ensemble

Twee totaal verschillende muziekstijlen hebben elkaar dit jaar ontmoet in een kerstconcert dat de Oostvaarders alweer voor de vijfde keer organiseerden. In het Russisch Vocaal Ensemble vonden de zingende zeelieden een perfecte partner om de Almelose bevolking richting de Kerstdagen te begeleiden.
Dit alles was in een bomvolle Grote Kerk aan het Kerkplein.

De Oostvaarders wisselden begin december van gedaante en vormen als vertolker van zeemansliederen, hun koor om tot een echt kerstkoor waarin het de kleding aanpast aan de tijd van het jaar.

Samen gingen deze twee koren ook een aantal nummers zingen. Het al eeuwenoude kerstlied Stille Nacht zongen ze samen in diverse talen waar dit jaar ook het Russisch aan is toegevoegd. De achttien zangers van het Russisch Vocaal Ensemble zongen a capella terwijl de Oostvaarders werden begeleid door een zes man sterk combo onder leiding van Anton Visscher.

Fotoreportage door Roel Immink en www.twentsefotosite.nl