Skip to content

KERSTCONCERT OOSTVAARDERS- RUSSISCH VOCAAL ENSEMBLE

KERSTCONCERT OOSTVAARDERS- RUSSISCH VOCAAL ENSEMBLE

 

Twee totaal verschillende muziekstijlen gaan elkaar dit jaar ontmoeten in een kerstconcert dat de Oostvaarders alweer voor de vijfde keer organiseren. In het Russisch Vocaal Ensemble vonden de zingende zeelieden een perfecte partner om de Almelose bevolking richting de Kerstdagen te begeleiden.

 

Het Russisch Vocaal Ensemble staat onder leiding van Nadia Fedosova die ervoor gezorgd heeft dat het koor, dat normaal zingt uit de Byzantijns Russische Liturgie en volksmuziek van Russische en Slavische oorsprong brengt , een prachtig kerstrepertoire gaat zingen. Nadja Fedosova werd in Rusland geboren en studeerde, na zeer succesvolle vooropleidingen, aan de universiteit pedagogiek met als specialisatie muziek. Het koor treedt regelmatig op en zoekt daarbij veelal de toenadering om samen met orkesten en koren iets moois te ondernemen. De samenwerking heeft geleid tot een gevarieerd programma met voor elk wat wils.

De Oostvaarders staan opnieuw onder leiding van Hans Visschedijk die er een jaartje tussenuit is geweest. Het bloed kruipt dan toch waar het niet gaan kan en afgelopen september werd de band, die na vijf jaar werd onderbroken, weer hersteld. Visschedijk is een specialist in het maken van arrangementen en heeft diverse nummers van de Oostvaarders ook helemaal in een nieuw jasje gestoken. De Oostvaarders wisselen begin december van gedaante en vormen als vertolker van zeemansliederen, hun koor om tot een echt kerstkoor waarin het de kleding aanpast aan de tijd van het jaar.

Samen gaan deze twee koren ook een aantal nummers zingen. Het al eeuwenoude kerstlied Stille Nacht zingen ze samen in diverse talen waar dit jaar ook het Russisch aan is toegevoegd. De achttien zangers van het Russisch Vocaal Ensemble zingen a capella terwijl de Oostvaarders worden begeleid door een zes man sterk combo onder leiding van Anton Visscher. Een aantal bekende kerstliederen zal deze middag voorbij komen en de hopelijk volle kerk wordt uitgenodigd uit volle borst mee te zingen. Liederen van Elvis Presley, Perry Como en Celin Dyon staan op het programma. Samen met de Doelenkerstmarkt zal het een prachtig optreden worden in de binnenstad van Almelo.

Het concert is op zondag 15 december in de Grote Kerk aan het Kerkplein. We beginnen om 14.00 uur en de kerk is vanaf 13.30 uur open. Op het Kerkplein wordt u verwelkomd door de midwinterhoorn blazers. De toegang is gratis.